Wij zijn vier jonge mannen die houden van de wielersport. Ieder uit deze liefde op zijn eigen manier, volgt de sport van dichtbij of op een afstand en heeft zijn eigen manier van schrijven. Wij geven een korte karakterbeschrijving van de vier redacteurs die jullie aan de hand van hun verhalen zullen meenemen in de grote en veelzijdige wielerwereld.

Om te beginnen de “Founding Father” van het blog Kai van de Wiel. Deze 22-jarige jongeman zit tot zijn nek in het wielernieuws. Hij weet alles van het wielrennen vanaf het moment dat hij het is gaan kijken en schrijft graag in geuren en kleuren over de sport. De liefde voor de sport is ontstaan door het zondagse bezoek aan opa. De tv stond hier altijd afgestemd op de toen nog bestaande wereldbeker wedstrijden. Zijn held destijds was Michael Boogerd. Tegenwoordig is hij vooral groot fan van al het jonge en druistige talent. Toch heeft hij een zwak voor een ervaren rot in het vak: Vicenzo Nibali.

Dan de man die zich nooit aan het wielrennen had gewaagd als hij niet elke wiskundeles de eindeloze verhalen van Kai had moeten aanhoren, Dieter van Spaandonk. Deze 23-jarige student is sindsdien net zo gek van de sport en volgt het wielrennen op de voet. Hij heeft een afgunst tegen het wetenschappelijk koersen van Sky en de Fransman Arnaud Démare. Zijn ploeg is Lampre en ook hij is een fan van het jonge talent in de wielerwereld. Daarnaast volgt hij de sport ook online via filmpjes en podcasts.

Dit brengt ons bij Thomas van der Ven. Deze 21-jarige wielerliefhebber is als een grote bruine beer. Hij is het gehele jaar in winterslaap, maar als de grote rondes zich aandienen, en met name de Tour de France, dan komt hij uit zijn hol en vreet alles wat met de sport te maken heeft op. Met zijn grote liefde voor schrijven en zijn eigenzinnige kijk op de wielerwereld kan hij soms net dat ene aspect belichten dat u en ik hadden gemist.

De laatste man, Tadek Kopala, is een liefhebber pur sang. Voor hem geen voorspellingen of nagepraat, enkel de wedstrijd die telt. De 25-jarige fysiotherapeut in opleiding is een groot fan van Spartacus. Zijn winnende races kan hij op een regenachtige middag in november aanzetten en geheel opnieuw beleven. Sinds kort heeft Tadek zich in de wereld van het professionele wielrennen ondergedompeld. Zijn job als soigneur bij SEG Racing biedt hem de kans zich te ontpoppen als schakel in de wielerwereld en geeft ons de kans jou een uniek inkijkje te geven in deze wereld.

Deze mix van verschillende karakters levert een variëteit aan invalshoeken op, die allen één en dezelfde passie beschrijven: het wielrennen.