Het hedendaagse wielrennen wordt volgens ons op twee manieren beschreven en uitgelicht. Enerzijds zie je een veelheid aan vertellingen over de sport. Romantische beelden, ondergesneeuwde verhalen en heroïsche epossen. Anderzijds zie je het droge nieuws en de feitjes. Veelal aangaande transfers, uitslagen, tactieken en doping.

Wat wij echter het meest missen is een verbinding tussen beiden. De uitslagen gecombineerd met de romantiek en de achtergrondverhalen gelinkt aan het heden en de helden van nu.

Daarnaast willen wij proberen de wielersport voor u als lezer inzichtelijker en persoonlijker te maken. Enerzijds zullen wij trachten de persoonlijke kant van de sport in beeld te brengen door individuele renners gedurende het seizoen te volgen en als het ware vanaf hun schouder en door hun ogen het seizoen te beschrijven. Anderzijds hebben wij een insider in de gelederen die als soigneur werkzaam is bij SEG Racing. Door zijn verhalen hopen we de sport van binnenuit te laten zien en het wielrennen daarmee inzichtelijker te maken.

Tot slot streven wij ernaar een echte vernieuwing door te voeren in de vorm van statistiek. De aanleiding voor dit idee en dit streven is de toetreding van de nieuwste World Tour sponsor “Dimension Data”.
De laatste jaren is het in de sport steeds gebruikelijker geworden om statistieken te gebruiken. Wij willen proberen de statistiek en de verklaringen die hieruit kunnen volgen ook zijn intrede te laten doen in de wielersport.  Uitslagen, meningen en constateringen zullen wij trachten te onderbouwen aan de hand van statistische gegevens die door onszelf zijn verzameld en door Dimension data gedurende het seizoen bijgehouden zullen worden.
Is er bijvoorbeeld een cijfermatige en logische verklaring waarom Sagan vorig jaar zo vaak tweede werd en hoe kwam het dat hij plotseling wél wereldkampioen werd? Deed hij iets anders en belangrijker nog, wat dan? Kunnen wij dit met behulp van cijfers inzichtelijk maken?

We willen kortom proberen of we een wielerblog kunnen maken dat traditionele vormen van wielerjournalistiek combineert en hier een aantal vernieuwende factoren aan toevoegt. Op die manier hopen we zowel de romantische wielerliefhebber als de fanatieke feitjesjagers te bedienen.