“’T nieuwe wielrennen” als kreet wordt door sommige wielerliefhebbers toegejuicht en door anderen verafschuwd. Wij zijn voorzichtig positief, maar willen in ieder geval laten zien dat de wielrennerij zichzelf opnieuw aan het uitvinden is en dat we beginnen aan een nieuw tijdperk.

De term “Schoonheid” weerspiegelt enerzijds het vernieuwende tijdperk. Deuren naar achterkamertjes worden geopend, er is steeds meer licht in de duisternis en er waait een frisse wind. Er zijn nieuwe regels op komst, veel zaken die taboe waren, zijn bespreekbaar en de koers is meer dan eens open met verrassende en gevarieerde winnaars.

Anderzijds wordt met de term verwezen naar de letterlijke schoonheid van de koers. De wielrenners langs wilde kusten, over besneeuwde toppen, door groene dalen en over wilde vlaktes.

Kortom we beschrijven wat “’T nieuwe wielrennen” volgens ons is. Een nieuw tijdperk waarin de schoonheid van de sport centraal staat. Enerzijds als het licht in donkere tijden en anderzijds als verbeelding van de romantiek van het koersen.