In de rubriek “De Ploegen van 2016” zullen wij u kennis laten maken met de achttien World Tour ploegen van 2016. Vanaf 1 januari tot en met de start van de eerste World Tour koers, de Tour Down Under, op 19 januari presenteren wij u iedere dag één ploeg.

Wij zullen in deze stukken vertellen over de hoogte- en dieptepunten van de ploeg in het vorige seizoen. Daarnaast geven we u een overzicht van de samenstelling van de ploeg en de doelen en ambities die zij voor 2016 hebben uitgesproken. We zullen ons vervolgens wagen aan een voorspelling betreffende de overwinningen van de ploeg: waar zal men gaan winnen, wie zal voor deze overwinning verantwoordelijk zijn en hoeveel overwinningen zal de ploeg aan het einde van het seizoen bij elkaar gefietst hebben. Tot slot zullen wij één renner in de spotlight zetten: wat gaat hij volgend jaar presteren en waarom kiezen wij juist hem uit?

De volgorde waarin wij de ploegen zullen behandelen, zal de World Tour ranking van het jaar 2015 zijn. Om het nieuwe seizoen knallend te openen zullen wij deze ranking afwerken van onder (de slechtste ploeg van 2015) naar boven (de beste ploeg van 2015). Team Dimension data for Qhubeka is dit jaar echter nieuw in de World Tour. Zij hebben daarom de eer het spits af te bijten in deze rubriek.